Kars Balı Özellikleri

Kars Balı Özellikleri

Kars yayla balı Kars’ın bin bir çeşit çiçeklerinden arılarının yaptığı baldır. Kars balını göçebe arıcılar üretir. Kars balı krema şeklindedir ve boğazı yakmaz. Kars balının kendine has lezzeti ve rengi bulunmaktadır. Kars’ın endemik bitki örtüsünün zengin olması nedeniyle elde edilen petek ballar çok lezzetlidir. Yoğun kıvamı ve lezzetiyle her mevsim tüketilebilir. Özellikle kış aylarında vücut direncini arttırır ve hastalıklardan korur. Kendine özgü kıvamıyla epey doyurucudur ve enerji deposudur. % 100 doğal olmasının yanında keskin bir tada sahiptir. Kars balının bu kadar özel olmasının bir diğer nedeni ise arıların dil uzunluğudur Kars ‘ta ki arıların ırkı Kafkas arı ırkıdır. Altın sarısı bir rengi vardır ve pek çok hastalığa dermandır. Kars balı özellikleri , faydaları ve daha bir çok konuyu öğrenmek için okumaya devam edin.

 

Kars Balının Faydaları Nelerdir?

  1. Kars balın enerji değeri çok yüksektir. Ayrıca kalsiyum , potasyum ve magnezyum gibi mineralleri bünyesinde barındırır. Bunun yanında B1 , B2 ve C vitaminleri bakımından son derece zenginidir.
  2. Pek çok uzman hekim tarafından hastalıkları tedavi ettiği söylenmektedir.
  3. Vücuttaki ağrı ve sancıları azaltır.
  4. Akciğerde oluşabilecek hastalıkları önler.
  5. Beyinin enerjisini arttırır ve felç oluşumunu en aza indirir.
  6. Ciltte ki lekeleri iyileştirir.
  7. Kalp hastalıklarına iyi gelir ve damar tıkanıklıklarını giderir.
  8. Gözlerin görmesini güçlendirir. Kars balının nar suyu ile karıştırılması görme açısından oldukça etkilidir.
  9. İştah açar. İçinde barındırdığı vitamin ve mineraller sayesinde kişiyi zinde tutar.
  10. Kış aylarında oluşabilecek grip ve daha bir çok hastalığı tedavi eder. Limon ve zencefille karıştırılması durumunda kış nezlesine iyi gelir.
  11. Öksürüğü giderir ve aslım hastalığını tedavi eder. Kuru öksürüğün giderilmesinde bire birdir.
  12. Doğal diş macunu görevi görür. Ağızdaki yaraları iyileştirir ve diş etlerini besler ve tedavi eder.

 

Kars Balı Nasıl Üretilir?

Kars balı özellikleri ve balın üretimi oldukça merak uyandıran konulardır. Şimdi sırada Kars balının üretim serüveni vardır. Kars’ta hava koşulları çok ani olarak değişebilir. Bu durum bal mevsimini etkileyebilir hatta sonlandırabilir. Bu nedenle Kars balı oldukça zor koşullarda üretilir. Üretim Kars’ın muhteşem yaylalarında gerçekleşir. Bu yaylalara arılar bahar aylarında getirilir. Arıların yaylaya taşınma işlemi için oldukça fazla çaba sarf edilir. Bu mevsimde yaylada yavaş yavaş mis kokulu çiçekler açmaya başlar. Arılar bal toplamak için dışarı salınır ve binlerce çeşit çiçekten bal toplar. Bir çok farklı çiçeğin karışımı olan Kars balı arıların topladıkları çiçek özlerinin bir petek içinde biriktirmesi sonucunda muhteşem lezzetteki Kars balı sizinle ve sofralarınızla buluşmaya hazır hale gelir. Özel olarak üretilen Kars balında hiçbir şekilde şerbet kullanılmamaktadır. Arıların kendine has üretiminden yapılmaktadır. Buda Kars balını diğer ballar arasında daha seçkin bir hale getirmektedir. İçinizin rahatlığı ile hem siz hem de sevdiklerinize bu balı yedirebilirsiniz.

Ancak piyasaya Kars balı adı altında bir çok sahte ürün sunulmaktadır. Bu ürünleri alırken , kullanırken ve tüketirken güvenlikli sitelerden alışveriş yapmak önemli bir kriterdir. Hakiki Kars balını kaşıkla alığınızda akış esnasında herhangi bir tortu oluşumu gözlenmez. Kıvamı oldukça akışkandır ve rengi ayva sarısı olarak bilinir. Bu muhteşem lezzeti Kars Anadolu Çiftliği size tüm doğallığı ile sunmaktadır. katkısı olduğu için güvenle tercih edebilirsiniz. Daha detaylı bilgi ve fiyat analizi için sitemize bakmakta fayda vardır.

Etiketler: kars balı, kars balı özellikleri
Eylül 20, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR