Kars Kaşarı Nedir Farkı Nelerdir?

Kars Kaşarı Nedir Farkı Nelerdir?

Kars yaylaları peynir üretimi açısından oldukça önemli bir yere sahiptir. Bu yaylalardan beslenen inek , koyun ve keçilerden alınan sütün doğal bir şekilde mayalandırılması ile yapılan peynir türüne Kars kaşarı denir. Kars kaşarı kendine has lezzeti ve sarı rengi ile diğer tüm kaşar peyniri türlerinden daha farklıdır. Bu peynirin yapımı oldukça zahmetlidir ve yapıldıktan sonra uzun zamanlar bekletilmesi gerekir. Kahvaltı sofralarına yeni bir alternatif arayan kişiler için Kars kaşar peyniri en lezzetli ve sağlıklı seçimdir. Kars kaşarı nedir farkı nelerdir? İçin yazımızı okumaya devam edin.  

Kars Kaşarının Özellikleri ve Diğer Kaşarlardan Farkı

Kars kaşar peyniri bir çok işlemden geçerek yapılır ve uzun süre dinlendirilir. Uzun süre dinlendirilmesi sonucunda diğer kaşar peynirlerine nazaran daha lezzetli olmasını sağlar. Kars kaşar peyniri diğer peynir türlerine göre yüksek kalsiyum ve zengin besin değerlerine sahiptir. Gerçek Kars kaşar peyniri katkı maddesi içermez ve yüzde yüz doğaldır. Fiziksel olarak da diğer peynir türlerine göre pek çok farkı bulunmaktadır. Diğer kaşar peynir türleri beyaz bir renk iken Kars kaşar peyniri sarı bir renktedir. Ayrıca tadı hafif tuzlu görüntüsü kendine has ve yapısı epey serttir.

Diğer kaşar peyniri türleri üretildiği an tüketilir ama Kars kaşar peyniri belli bir bekleme süresine tabii tutulmaktadır. Bundan dolayı Kars kaşar peynirinin raf ömrü oldukça uzundur. Bu kaşar peynir günde en fazla iki dilim tüketilmelidir. Bu iki dilim bile protein ve kalsiyum ihtiyacının karşılanması içi yeterlidir.

Etiketler: kars peyiniri,kars kaşar peyniri, kars kaşarı, kaşar peyniri
Eylül 21, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR